Endelig helg!

Grillsessongen er her - enten vi vil eller ikke.

Noen mener kanskje det er litt tidlig å finne fram tennvæske, briketter og grilldress ennå. Derfor har vi laget en såkalt grill-om-du-vil-meny.

Les også: Tre fristende potetretter

Les også: Paris beste bakverk

Forrett

Det braker løs med noen knasende, sprø bruschettaer. Bak det vanskelige ordet (som uttales brosketta) skjuler en lettvint rett seg. Prinsipper er enkelt: rist noen skiver i ovnen eller på grillen, gni dem inn med hvitløk, dynk dem med olje og legg noen tomater på toppen. Det er rustikt og deilig.

Hovedrett

Hovedretten er kyllinglår. Forslaget er å lage en marianade hvor honning spiller hovedrollen. Litt sitronsaft sikrer det stinger du trenger.

Dessert

Til dessert har vi valgt den fantastiske italienske retten som heter Tiramisu. Om du spør en italiener hva det betyr vil han ha trøbbel med å forklare hva det betyr, men forsøke seg på en variant av «Kom og ta meg!».

Her er en step-by-step versjon om du lurer på hvordan den lages.

Da skulle du være sikret for helgen. Grilling eller ei.

Eller vent! Du trenger vin også! Her finner du til enhver tid polets ti beste rødviner til under 120 kroner.

Mari Svenningsen

Grillet bruschetta med spekeskinke og tomat

Bruschetta blir enda bedre når de lages på grillen...

Ingredienser:

8 skiver spekeskinke

4 skiver landbrød eller loff

6 ss olje til pensling

4 ss aioli (majones med hvitløk)

8 stk cherrytomat

1 ts salt, grovt

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Kyllinglår med smak av honning og rosmarin

Du kan bruke rå eller ferdig grillede kyllinglår i denne retten. Om de er rå må du beregne ca 10 minutter steketid først.

Til 4 porsjoner:

4 stk grillet kylling lår

1 stk løk

1 stk sitron i skiver

2 kvist rosmarin

Honningmarinade:

2 ss honning

2 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tiramisu

Denne myke italienske dessertkaken har mange beundrere, forståelig nok. Den er nydelig!

Til 4 porsjoner:

1 kopp kaffe, sterk

0,5 dl marsala

2 ss cognac, eller brandy

1 pk savoiardikjeks (ladyfingers kalles de også)

3 stk egg

2 dl sukker

200 g mascarpone(kremost)

2 dl kremfløte

40 g sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!