Oppskrift på vafler
Landets beste vaffeltips
Norges beste vaffeltips er simpelthen genialt.
Vi takker for alle innsendte tips! Her er det noe for enhver vaffelentusiast.
Vinneren er...
Det aller beste tipset fikk vi i fra Heidi. Og tipset er som geniale tips flest, veldig enkelt:
"Hvis man skiller eggeplommene fra hviten, og pisker hviten stiv, og har den til slutt i vaffelrøra, blir vaflene veldig sprø."
Grunnen til at dette er så lurt er at Heidi har rett. Hun har rett i at vaflene blir mye sprøere.
Lurer du på hvordan du pisker egg hvite? Se video med nøyaktige instruksjoner her!
Da gjelder å huske å piske hvittene når du bruker den "perfekte" oppskriften nedenfor!
PS: Denne leser-konkurransen ble avholdt i 2009, men tipset er like aktuelt den dag i dag.
Den perfekte vaffeloppskriften
Du trenger ikke lete lenger. Her er den perfekte vaffeloppskriften. Vafler blir aldri det samme igjen etter at du har smakt disse. Oppskriften holder til 10-12 plater.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Egg
1.5 dl Sukker
3 dl Kulturmelk, skummet
3.5 dl Helmelk
350 g Hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Natron
1 ts Vaniljesukker
1 ts Kardemomme
150 g Smør, smeltet
Denne saken ble første gang publisert 22/04 2009, og sist oppdatert 24/03 2022.