Annonse

Thomas Pettersen forteller hva du må huske når du skal lage fiskekraft. Sjekk videoen og la deg inspirere til å lage skikkelig, hjemmelaga fiskesuppe.

Vi tar også med tre sannheter om fiskekraft:

1. Det er ikke vanskelig å lage fiskekraft.

2. Det krever ikke mye innsats å lage.

3. Fiskesuppe og fiskesaus blir alltid best med egen fiskekfraft.

Sjekk ut videoen! Kokken Thomas Pettersen viser deg hvordan du lager fiskekraft!

Fiskekraft med timian og fennikel

Fiskekraft er enkelt å lage. Ikke tar det så lang tid heller. Tipset er bruke flatfisk, altså flyndre.

60 min

1 stk fiskehode, helst flatfisk (f. eks kveite eller rødspette)

fiskebein av en fisk

olje

2 stk gulrøtter

2 stk løk

1 stk fennikel

1 stk selleri

1 stk purre

1 ss hel, svartpepper

1 stk hvitløk

1 kvist timian

1 kvist persille

0,5 l hvitvin

Fremgangsmåte

Pass på at beina er god vasket. Fjern også gjeller og andre urenheter på fiskehodet. Ha olje i kjelen. Stek bein og hode i noen minutter. Skyll, skrell og vask grønnsakene. Kutt dem i små, grove biter. (Du trenger ikke skrelle hvitløken, bare del den i to). Ha i vann og vin. La det koke i 30 minutter – eller til væskemengden har halvert seg. Kraften kan fryses.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!