Annonse

Thomas Pettersen forteller hva du må huske når du skal lage fiskekraft. Sjekk videoen og la deg inspirere til å lage skikkelig, hjemmelaga fiskesuppe.

Vi tar også med tre sannheter om fiskekraft:

1. Det er ikke vanskelig å lage fiskekraft.

2. Det krever ikke mye innsats å lage.

3. Fiskesuppe og fiskesaus blir alltid best med egen fiskekfraft.

Sjekk ut videoen! Kokken Thomas Pettersen viser deg hvordan du lager fiskekraft!

Fiskekraft med timian og fennikel

Fiskekraft er enkelt å lage. Ikke tar det så lang tid heller. Tipset er bruke flatfisk, altså flyndre.

60 min

1 stk fiskehode, helst flatfisk (f. eks kveite eller rødspette)

fiskebein av en fisk

olje

2 stk gulrøtter

2 stk løk

1 stk fennikel

1 stk selleri

1 stk purre

1 ss hel, svartpepper

1 stk hvitløk

1 kvist timian

1 kvist persille

0,5 l hvitvin

Fremgangsmåte

Pass på at beina er god vasket. Fjern også gjeller og andre urenheter på fiskehodet. Ha olje i kjelen. Stek bein og hode i noen minutter. Skyll, skrell og vask grønnsakene. Kutt dem i små, grove biter. (Du trenger ikke skrelle hvitløken, bare del den i to). Ha i vann og vin. La det koke i 30 minutter – eller til væskemengden har halvert seg. Kraften kan fryses.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.