Kvæfjordkake

KVÆFJORDKAKE: Mykt og sprøtt i salig blanding kjennetegner denne norgesberømte kaken. © Foto: melk.no

OPPSKRIFT PÅ KVÆFJORDKAKE:

Ukens kake

Kvæfjordkake, verdens beste, nasjonalkake og kongekake. Kjær kake har mange navn.

kaken het opprinnelig kongekake da den nordnorske kvinnen Hulda Ottestad fikk oppskriften i hende på midten av 1930-tallet. Kaken ble servert på Café Alliance i Harstad, som Hulda startet opp sammen med søsteren.

Kongekaken inneholdt en god del mandler. Men mandler var dyrt, så derfor ble det kuttet ned på mengden. Den nye versjonen fikk etter hvert navnet kvæfjordkake. Det skriver kakens egen venneforening på sine nettsider .

Kakeoppskriften ble spredt utover hele landet, og på 1960-tallet kåret Nitimens lyttere kvæfjordkaken til Norges nasjonalkake. Kaken går også under navnet "verdens beste".

Og god er den såvisst, denne festkaken som sjelden glimrer med sitt fravær på et norsk kakebord.

Verdens beste

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Restaurant Arzak i San Sebastian

- En ren luksusmaraton

Vi måtte bare prøve en en 3-stjerners restaurant.

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Her er trendene gutta hater aller mest

Sjansen er stor for at du kler deg i minst én av dem.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.