Reker med appelsin og basilikum

PIRR APPETITTEN: Reker med appelsin og basilikum er en nydelig forrett som åpner sansene. © Foto: Tom Haga/godfisk.no

Indrefilet innbakt i skinke

KJØTT TIL VELLYST: Mørt kjøtt, mo i knærne med indrefilet innbakt i skinke. © Foto: matprat.no

Rosa champagne

BOBLENDE ELEKSIR: Rosa champagne! © Foto: istockphoto

Vi har satt sammen en romantisk treretters meny med drikke til. Måltidet du serverer din kjære har rosa og røde toner, og inkluderer selvsagt rosa champagne.

Forslag til forretter:

Rødbetsuppe med chilipasta og lime

Reker med appelsin og basilikum

Forslag til hovedretter:

Persillebakt laks

Indrefilet innbakt i skinke

Forslag til desserter:

Sorbet av frosne bær

Mørk sjokolademousse med mascarponekrem

Vintips

Det kan være greit å starte med en aperitiff, og siden dette er en romantisk middag, finnes det ikke noe mer romantisk enn rosa champagne:

Veuve Clicquot Brut Rosé, vnr 44022, kr 411.

Rødbetsuppen er såpass ekstrem, i det minste i vinsammenheng, at vi anbefaler å stå over vin til denne retten. Da er det lettere med reker og appelsin. I denne retten er det også ingefær og lime, og da faller vinvalget lett på en riesling, som f.eks. denne tyskeren:

Leitz Rheingau Riesling Trocken 2007, vnr 80150, kr 111.

Til laksen kan man gjerne fortsette med rieslingen ovenfor, mens vi til indrefileten trenger en rødvin. Sausen er tydelig italienskinspirert, så da går vi for denne toskaneren:

Poggio alla Badiola 2006, vnr 48027, kr 133.

Til sorbet er det vanskelig med vin, så her står vi over. Sjokoladedesserten, derimot passer fint med en søt rødvin, som denne fra Veneto i Italia:

Accordini Recioto delle Valpolicella Classico Acinatico 2005, vnr 42067, kr 274 (50 cl).

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!