Denne ukens meny starter som nesten alle spanske måltider med respekt for selv, nemlig med skinke. Jamón, jamón. De spanske skinkene er noe for selv. De finnes i mange kategorier og har etterhvert blitt temmelig enkle å få tak. Den beste typen heter bellota og havner i klassen "rådyr". De andre variantene er selvsagt veldig gode, de også. Jeg liker å servere dem med litt brød, oliven eller kapers og selvsagt et glass musserende. Når det er sagt fungerer både hvitvin og rødvin uforskammet bra til spanias stolthet "número uno".

Hovedretten er like enkel som den er god. Kyllinglårene blir smaksatt med honning og rosmarin. Dersom du har et steketermometer skal de være 70 grader på den tykkeste delen. Da blir de saftigst. Server gjerne med en potetmos (bruk så mye smør du har samvittighet til og litt til).

Desserten er en moderne klassiker fra Italia. Tiramisuens histore er bare 100 år, men har rukket å få et svært godt rykte på seg. Du kan servere den med bær og frukt - eller som i oppskriften, med sjokolade.

God helg!

Spansk skinke

Kyllinglår med smak av honning

Tiramisu

Erik Hannemann

Spansk skinke, jamón, jamón

Spansk skinke krever ingen oppskrift, men her har du noen enkle serveringstips.

Ingredienser:

........ Masse deilig spansk skinke

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Börjesson

Kyllinglår med smak av honning

Kylling kler honning veldig godt. Denne retten har også rosmarin i seg som gir en deilig, parfymert smak på kyllingen.

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllinglår

1 stk løk

sitron i skiver

rosmarin, frisk

Honningmarinade

2 ss honning

2 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tiramisu

Denne myke italienske dessertkaken har mange beundrere, forståelig nok. Den er nydelig!

Til 4 porsjoner:

1 kopp kaffe, sterk

0,5 dl marsala

2 ss cognac, eller brandy

1 pk savoiardikjeks (ladyfingers kalles de også)

3 stk egg

2 dl sukker

200 g mascarpone(kremost)

2 dl kremfløte

40 g sjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!