Tomatisert fiskegryte

SMAKFULLT: Tomatisert fiskegryte. © Foto: Robin Balas

Det er januar og kaldt i vannet, og da er torsken på sitt beste. Hvit og fin i kjøttet og med den karakteristiske milde, nøtteaktige smaken. Det kan bli mye godt av en slik råvare.

Sjøhuset Restaurant i Kristiansand vet å kunne lage lekre retter av denne fine fisken.

Vi presenterer her tre av dem:

Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus

Dampet torskefilet med sitronsmør

Tomatisert fiskegryte

Et tips: Ved Sjøhuset Restaurant bruker de klaret smør, gjerne blandet med olje, til steking. Klaret smør får du når du smelter smør og lar det stå slik at salt og andre faste stoffer i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes, det gir bedre og penere stekeskorpe enn når du steker i uklaret smør.

Se resten av oppskriftene på torsk i ukens utgave av Hjemmet nr. 4. 19. januar

Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus

FYRRIG: Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus. © Foto: Robin Balas

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!