Torsk til middag

Den fristende fisken

Om vinteren er torsken av maksimal kvalitet. Lag noe godt av den, da vel.

SYRLIG: Dampet torskefilet med sitronsmørsaus.
SYRLIG: Dampet torskefilet med sitronsmørsaus. Foto: Foto: Robin Balas
Sist oppdatert
SMAKFULLT: Tomatisert fiskegryte.
SMAKFULLT: Tomatisert fiskegryte. Foto: Foto: Robin Balas

Det er januar og kaldt i vannet, og da er torsken på sitt beste. Hvit og fin i kjøttet og med den karakteristiske milde, nøtteaktige smaken. Det kan bli mye godt av en slik råvare.

Sjøhuset Restaurant i Kristiansand vet å kunne lage lekre retter av denne fine fisken.

Vi presenterer her tre av dem:

Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus

Dampet torskefilet med sitronsmør

Tomatisert fiskegryte

Et tips: Ved Sjøhuset Restaurant bruker de klaret smør, gjerne blandet med olje, til steking. Klaret smør får du når du smelter smør og lar det stå slik at salt og andre faste stoffer i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes, det gir bedre og penere stekeskorpe enn når du steker i uklaret smør.

Se resten av oppskriftene på torsk i ukens utgave av Hjemmet nr. 4. 19. januar

FYRRIG: Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus.
FYRRIG: Ovnsbakt torsk med chorizo og paprikasaus. Foto: Foto: Robin Balas

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også