Salat er sunt, ingen tvil om det. Men skal vi holde appetitten på grøntfôret oppe, er det én viktig ting som gjelder. Akkurat, ja - dressingen. Den kan forvandle selv den kjedeligste salat til en fyrverkeri.

- Eureka! sa smaksløkene mine, etter å ha blandet meg til en nyvinning for noen måneder siden. Dressingen min er kanskje ikke superoriginal, det må jeg medgi. Men jeg skal love den smaker, og kanskje smaker den helt nytt for deg? Du må gjerne bruke den til din egen salatblanding. Selv synes jeg den smaker veldig godt i en helt enkel grønn salat, kanskje med litt tomat i. Den utpregede sitronsmaken gjør at dressingen passer spesielt godt til kylling og fisk.

Gjertruds sitron- og honningdressing

0,5 dl extra virgin olivenolje

1, 5 ts finrevet sitronskall (bare det gule)

3 ss sitronsaft

0,25 ts salt

en liten klype pepper

1 ts flytende honning

Andre oppskrifter:

Tom Victors vinaigrette

Syrlig salatdressing med paprika

Det morsomme og fine med salatdressinger er at de fleste har sin egen lille vri som utgjør den store lille forskjellen. Når jeg er hjemme hos mor, så spør hun meg om jeg kan ta oppgaven med å lage salatdressing. Jeg bruker da akkurat samme ingrediensene som hun, men ifølge henne smaker den annerledes. Litt magi, med andre ord.

Så jeg inviterer derfor til en liten salatdressing-dugnad. Hiv deg frempå, gled din neste, og send inn oppskrifter i kommentarfeltet under.

Salat

ORKER MER: Alle forsøk, evalueringer og prøveprosjekter viser at barna orker mer, lærer mer og skolemiljøene blir bedre, dersom de spiser riktig mat i skoletiden. © Foto: istockphoto

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!