Januar er måneden da folk er lut lei lutefisk med bacon, ribbe, pinnekjøtt og alt annet som minner om god, gammeldags sikringskost. Vi innser at juni ikke er langt unna januar og at veien til sommeren helst er en grønn sti.

Vi har plukket tre morsomme salater som kan gjøre det litt greiere. Den første er en frisk salat med røkt ørret og bringebær. Den andre har masse mozzarella og chili i seg. Den siste en er krydret kyllingsalat med sukkererter og rømmedressing.

TV 2 © God morgen Norge

Salat med røkt ørret og bringebær

Til 4 porsjoner:

250 g ørret, varmrøkt

8 stk poteter

salat, blandet (f.eks. frisée- og mâchesalat)

0,5 stk slangeagurk, i skiver

3 stk vårløk

1 neve friske urter (basilikum, dill, mynte, gressløk)

friske bringebær

Bringebær- og honningdressing

1 fedd hvitløk

1 ss bringebær eddik (se tips)

1 ts honning, flytende

1 ts sennep

8 ss olivenolje

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Salat med mozzarella og grillet chili

Til 4 porsjoner:

2 stk bøffel mozzarella

2 stk frisk grønn og rød chili

basilikum

salt

nykvernet pepper

sitronsaft

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Espen Grønli

Krydret kyllingsalat

Spisskummen setter en spennende spiss på denne salaten.

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

1 ts salt

0,5 ts spisskum eller annet krydder

200 g ferdigkokt pasta

150 g asparges

150 g sukkererter

2 stk gulrøtter skåret på langs med ostehøvel

1 stk rødløk, i tynne skiver

salat, grovt revet

Dressing:

6 ss olivenolje

2 ss sitron, presset

0,5 ts sitronskall, revet

2 ss hakkede urter, friske

1 ss chilipepper, rød, finhakket

1 ss soyasaus

0,5 ss sukker

1 fedd hvitløk, presset

Rømmedressing:

1 beger lettrømme

0,5 beger yoghurt naturell

1 ts karri

litt sitronsaft

sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!