Det er noe med januar som gjør at jeg får lyst på suppe. Om det er gleden av spise billig mat, eller om den bare varmer er ikke godt å si. Men suppe det vil jeg ha.

Her har du tre gode suppeoppskrifter du til å komme gjennom januar. Versågod!

Erik Hannemann

Løksuppe med madeira og ost

Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!

Til 4 porsjoner:

750 g løk

2 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl madeira (kan erstattes av en teskje sukker)

7 dl vilt buljong (eller vanlige buljongterninger og vann)

2 fedd hvitløk

0 salt og pepper

150 g ost, revet

4 skiver loff, ristet

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Ferskt kjøtt og suppe

Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.

Til 4 porsjoner:

1 kg oksekjøtt, høyrygg eller bog

1 stk purre, i skiver

1 stk persillerot, i biter

1 stk gulrot, i biter

1 stilk stangselleri, i biter

2 stk løk, i skiver

2 ss hvetemel

3 ss smør

1 ss eddik, vanlig 7%

2 ss sukker

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Til 2 porsjoner:

3 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

200 g kjøttdeig

2 stk tomatboks

3 ss flytende kylling buljong

3 dl vann

3 dl makaroni

2 ss crème fraîche

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!