Om januar var ei dame, ville hun vært kald, grå og krevd penger av meg som jeg ikke har. Ikke akkurat min type.

I denne kalde og mørke tida er det bare én ting å gjøre: spise seg ut av det. Derfor har vi satt sammen en deilig meny som amerikanerne ville kalt comfort food.

Måltidet slår an tonen med noen bruschetta med auberginer og chèvre (myk, hvit geitost). Til hovedrett finner du klassikeren over alle klassikere, nemlig ferskt kjøtt og suppe.

Desserten høres også hjemme i klassikeruniverset - en deilig snacksy nøttedessert med sjokoladetrekk.

Jarle Nyttingsnes

Bruschetta med aubergine og cottage cheese

Den klassiske bruschettaen er med hakkede, solmodne tomater. Oppskriften er med cottage cheese og aubergine, og må bare prøves.

Ingredienser:

1 skiver brød

2 skiver aubergine

1 dl cottage cheese

3 skiver rød paprika

timian

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Ferskt kjøtt og suppe

Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.

Til 4 porsjoner:

1 kg oksekjøtt, høyrygg eller bog

1 stk purre, i skiver

1 stk persillerot, i biter

1 stk gulrot, i biter

1 stilk stangselleri, i biter

2 stk løk, i skiver

2 ss hvetemel

3 ss smør

1 ss eddik, vanlig 7%

2 ss sukker

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Nøttepinner med sjokolade

Dette er nydelig dessertsnacks som er forbløffende enkle å lage.

Til 4 porsjoner:

2 dl hasselnøtter

1,5 stk melis

0,5 ts salt

2 ts honning

150 g kokesjokolade, lys

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!