Pinnebrødet kan fort bli svidd. Det viktigste er at du ikke lager det for tykt når du surrer det rundt pinnen. Her får du fire tips til hvordan pinnebrødet blir bra:

Pinnebrød: Tips 1

- Tørkede krydderurter og eventuelt hakkede, soltørkede tomater kan tilsettes i deigen for mer smak. I denne oppskriften kan du bruke olje fra de marinerte soltørkede tomatene i deigen til pinnebrødet.

Pinnebrød: Tips 2

- Vil du lage kanelsnurrer av den samme deigen, kan du blande litt sukker og kanel i en pose/brødpose og dyppe pinnen med brød i posen slik at sukker og kanelblandingen fester seg til brødet.

Pinnebrød: Tips 3

- Når du bruker bakepulver, trenger du ikke tenke på temperaturen på vann/ melk som tilsettes og deigen tåler godt å ligge i en kald sekk.

Pinnebrød: Tips 4

- Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt.

Pinnebrød

Pinnebrød blir fort svidd, men dersom de følger disse rådene er sjansen litt mindre for at du spiser svart brød.

Til 4 porsjoner:

4 dl hvetemel

0,5 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss smøreller nøytral olje (f.eks. soya eller solsikke)

1,5 dl vann ellermelk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!