Annonse

Risboller er det mange som vil lage i julen. Selv om risboller antakelig ikke tilhørte de originale syv sortene, blir sjokoladetrukne risboller mer og mer populære.

Oppskriften på risboller finner du nedenfor. I den oppskriften er det litt kaffe. Det kan selvsagt droppes hvis barna ikke liker det.

Dersom du vil eksperimentere litt med oppskriften kan risbollene få en voksen tøtsj med hjelp av en skvett rom, cognac eller whisky. Det setter er fin spiss på risbollene.

Les også: Slik lager du sjokoladetrøfler

Les også: Slik lager du brente mandler

Share

På samme måte som delfiakake lages risboller med Delfiafett. Det fåes kjøpt i de fleste matbutikker og har veldig lang holdbarhet.

Husk at når du kjøper kokesjokolade er det stor forskjell på sukkerinnholdet. For å være sikker på at risbollene dine blir passe søte (etter din smak) må du bare prøve deg fram.

Oppskriften finner du nedenfor.

Print ut og kos deg!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Her finner du mer enn 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Les også:

Quiz: Hva kan du om sjokolade?

Stor test av mørk sjokolade

Slik lager du sjokoladekonfekt

Stor test av årets juleøl

Astrid Hals

Risboller

Risboller lages ved å vende puffet ris i en sjokoladeblanding. Her har du oppskriften!

30 min

Til 1 porsjoner

250 g kokosfett (delfiafett)

200 g kokesjokolade, lys

2 stk egg

2 dl sukker

3 ss kaffe, gjerne litt sterk

100 g ris, puffet

Fremgangsmåte

Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjøl.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade.

Elt lett inn puffet ris. Sett boller med skje på matpapir.

Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.

Oppskirften er hentet fra: egg.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.