Oppskrifter til helgen
Helgemenyen!
På denne ukens helgemeny finner du julesmaker, men ikke julemat...
Nå er julen rett rundt hjørnet, og det er ikke helt lov å spise ribbe eller pinnekjøtt. Derfor har vi komponert en meny som gir deg en forsmak på all den gode julematen.
Først ut er en forrett med julesylte med stekte skiver av jordskokk. Får du ikke tak i de gode jordskokkene, kan du bruke poteter.
Hovedretten består av vossakorv med rotgrønnsaker. Vossakorv er en litt grovere pølsetype med masse smak. Siden mange vil gjøre det enkelt i julestria er tilbehøret veldig greit: Del opp rotfruktene og stek dem i smør!
Desserten er en appelsinfromasj. Et tips: Begynn med den, for den trenger litt tid på å bli ferdig.
God helg!
Julesylte som forrett
Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som en del av et tapasbord eller når du har lyst på noe godt.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Sylte
1 stk Rødbet
1 stk Rødbet
4 stk Jordskokk
2 dl Olje
1 bt Kruspersille
Cherrytomat
Asparges
0.5 potte Basilikum
Vossakorv med rotgrønnsaker
Vossakorv er en grov julepølse med masse smak. Rotgrønnsaker smaksatt med honning passer ypperlig til denne julepølsa. Lag mye, for dette kommer til å gå ned på høykant.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
800 g Vossakorv
4 ss Smør
300 g Poteter
150 g Gulrøtter
150 g Kålrot
150 g Persillerot
1 ss Honning
0.5 ts Salt
Appelsinfromasj
Her har du oppskriften på en enkel appelsinfromasj. Dersom du ikke får tak i mandariner på boks, kan du koke opp sukkerlake (like deler sukker og vann) og ha i appelsiner.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
7 stk Gelatinplate
5 stk Egg
1 dl Sukker
3 dl Kremfløte
2 dl Appelsin
1 bokser Mandarin
Denne saken ble første gang publisert 19/12 2008, og sist oppdatert 26/06 2017.