Nå er julen rett rundt hjørnet, og det er ikke helt lov å spise ribbe eller pinnekjøtt. Derfor har vi komponert en meny som gir deg en forsmak på all den gode julematen.

Først ut er en forrett med julesylte med stekte skiver av jordskokk. Får du ikke tak i de gode jordskokkene, kan du bruke poteter.

Hovedretten består av vossakorv med rotgrønnsaker. Vossakorv er en litt grovere pølsetype med masse smak. Siden mange vil gjøre det enkelt i julestria er tilbehøret veldig greit: Del opp rotfruktene og stek dem i smør!

Desserten er en appelsinfromasj. Et tips: Begynn med den, for den trenger litt tid på å bli ferdig.

God helg!

Julesylte som forrett

Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som en del av et tapasbord eller når du har lyst på noe godt.

Til 4 porsjoner:

1 stk sylte, beregn 3-4 skiver pr person

1 stk rødbet

1 stk gul rødbet, eller rød om du ikke får tak i

4 stk jordskokk

2 dl olje

1 bt kruspersille

cherrytomat

asparges

0,5 potte basilikum

Høyde (px): Bredde (px):

Vossakorv med rotgrønnsaker

Vossakorv er en grov julepølse med masse smak. Rotgrønnsaker smaksatt med honning passer ypperlig til denne julepølsa. Lag mye, for dette kommer til å gå ned på høykant.

Til 4 porsjoner:

800 g vossakorv

4 ss smør, til steking

300 g poteter

150 g gulrøtter

150 g kålrot

150 g persillerot

1 ss honning

0,5 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):

Appelsinfromasj

Her har du oppskriften på en enkel appelsinfromasj. Dersom du ikke får tak i mandariner på boks, kan du koke opp sukkerlake (like deler sukker og vann) og ha i appelsiner.

Til 4 porsjoner:

7 stk gelatinplate

5 stk egg

1 dl sukker

3 dl kremfløte

2 dl appelsin

1 bokser mandarin

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!