Denne ukens helgemeny starter med en spennende fenalårsalat med blåmuggost, sukkererter og den sursøte frukten physalis.

Førjulsfesten fortsetter med svineknoke som kokes i mange timer sammen med erter. Ingenting som er kjøtt som er kokt så lenge at det faller fra hverandre!

Den søte avslutningen er en fransk klassiker, nemlig juleklubbe. Det er en sjokoladekake som rulles sammen. Den er morsom å lage og ser veldig kul ut.

Oppskriftene finner du nedenfor.

Salat med fenalår og blåmuggost

Dette er en salat for livsnytere som vil kombinere fyldige smaker med mye tid på solsengen. Spekemat gjør seg utmerket i salater, og blåmuggosten setter prikken over i'en.

Til 4 porsjoner:

200 g fenalår, i skiver

12 stk sukkererter

12 stk physalis

1 neve blandet salat, hakket

8 stk valnøtter

80 g blåmuggost

3 ss rødvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Ertesuppe med kokt svineknoke

Kan du kutte løk, kan du lage ertesuppe. Den gode smaken får du når du lar en svineknoke koke ertene. Her er oppskriften!

Til 4 porsjoner:

500 g erter

1 stk svineknoke

1 stilk stangselleri

1 stk gulrot

1 stk løk

vann

1 stk purre

4 stk poteter

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Julekubbe

Dette er en fransk klassiker. God både til jul og ellers i året.

Ingredienser:

3 stk egg

115 g sukker

55 g hvetemel

25 g kakao

Sirup

55 g sukker

1,5 dl vann

4 ss appelsinlikør (Cointreau eller lignende)

Smørkrem

55 g smør, romtemperert

115 g melis

1 stk appelsin

1 ss appelsinlikør (Coitreau eller lignende)

Glassur

1 ss kakao

1 ss vann, kokende

85 g smør

175 g melis

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!