Småkaker til kaffen er én ting, men det er også fint å fylle opp fryseren med en masse saftig brødbakst.

Julekake med sukat og rosiner er ordentlig tradisjonsrik bakst. Det samme kan vi si om vørterkake, som er tilsatt vørterøl i deigen. Begge er forholdsvis søte brød, som smaker nydelig sammen med smør og ekte geitost.

Nøtter og tørket frukt er vanlig julegodter. Bak dem inn i et nydelig frukt- og nøttebrød som passer ypperlig til julens oster.

Julekrydderet karve egner seg til mer enn surkål, for eksempel som brødkrydder. Prøv Ditlevs gode karveloff!

Se flere oppskrifter på julens beste brød i Hjemmet nr. 50 som er i salg nå.

Robin Balas

Julekake med rosiner

Julekake, også kalt julebrød, med sukat og rosiner er et "must" for mange i julen.

Ingredienser:

125 g meierismør

5 dl melk

50 g gjær

125 g sukker

1 ts maltekstrakt

kardemomme, malt

650 g hvetemel

150 g rosiner

100 g sukat

1 stk egg til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Robin Balas

Vørterkake

Vørterkake med godt smør og ekte geitost er tradisjonell kaffemat i julen.

Ingredienser:

75 g smør

1 fl vørterøl (0,33 l)

2 dl melk

50 g gjær

75 g sukker

1 ts salt

1 ts ingefær, malt

1 ts malt krydder nellik

2 ss sirup

50 g rosiner

350 g hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):
Robin Balas

Frukt- og nøttebrød

Et tungt og kompakt brød med mye smak av frukt og nøtter. Deilig som tilbehør til osteanretning.

Ingredienser:

50 g gjær

5 dl vann, lunkent

2 ts salt

3 dl mager kesam

100 g hasselnøtter

1 dl rosiner

1 dl fiken eller aprikos er

5 dl rugmel

5 dl rug, fin sammalt

5 dl (ca.) hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):
Robin Balas

Ditlevs karveloff

Dekorativ loff smaksatt med karve. .

Ingredienser:

6 dl vann

6 dl melk

50 g smør

50 g gjær

2 ss karve

3 ts sukker

1 ts salt

2 kg hvetemel

1 stk egg til pensling

20 g sesamfrø

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!