Først ut er noe av det norskeste som finnes, nemlig rakefisk. Lukten kan skremme vannet av hvem som helst. Heldigvis smaker den like godt som fisken stinker. Det er ingen hemmelighet at akevitt er perfekt følge til denne knyttneven av en forrett.

Hovedretten er stekt laks med en saus som lages på to-tre minutter av fløte, tomater og litt lodderogn.

Desserten er karamellpudding, med masse, deilig karamellsaus. God helg!

Forrett med rakfisk

Rakfisk passer utmerket som forrett og det blir fort et lystig lag når du serverer med et glass akevitt!

Til 2 porsjoner:

300 g rakefisk

4 stk kokte mandelpoteter

4 ss rømme

0,5 stk rødløk

0,5 stk purre

4 stk lefse

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Stekt laks med potetsalat

Dette er en superenkel oppskrift på stekt laks. Sausen lages på noen minutter smaker godt sammen med grønnsakene som er smaksatt med olje og sitron.

Ingredienser:

200 g poteter

200 g grønne bønner

0,5 stk rød paprika

1 stk sitron

0,5 dl olje

0,5 ts sukker

400 g laksefilet

1 stk tomat

0,5 dl kremfløte

2 ss lodderogn, rød

smør og olje til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Egg.no

Ekte karamellpudding

Her er en enkel oppskrift på ekte karamellpudding. Det er veldig populært tli jul, men kan absolutt spises året rundt!

Til 4 porsjoner:

2 dl sukker, til glassering

6 dl melk, eller

3 dl kremfløte

3 ss sukker

1 stk vaniljestang, eller 1/2 spiseskje vaniljesukker

8 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!