Den er kalt den svarte diamanten og er en sopp med en helt spesiell smak.

30.000 kroner per kilo

For de som har penger og er opptatt av mat er det trøffelsesong i Frankrike og Italia. Trøfler vokser i bakken på røttene til eiketrær og er vanskelige å få tak i.

Prisen kan komme opp i 30.000 kroner per kilo og det er spesielt den hvite, italienske trøffelen som er ettertraktet.

Produktet er for de velstående. I 2007 ble det satt prisrekord da en kjøper betalte 330.000 dollar for en 1,5 kilo tung trøffel som ble funnet i nærheten av Pisa.

Les også:

De beste akevittene til jul

Julegaver til å spise opp

Griser snuste etter godbitene

I dag er det spesialtrente hunder som søker etter de sjeldne godbitene, men tidligere var det griser som stod for jobben.

En god trøffelhund kan finne trøfler som ligger en halvmeter ned i bakken.

Den gastronomiske diamanten brukes som smakstilsetning til forskjellige matretter og det er ikke store mengder som skal til før man kjenner den karakteristiske trøffelsmaken.

Les mer på:

Klikk Mat

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!