De aller fleste "jukser" og kjøper ferdige pepperkakedeiger i butikken eller på IKEA. Dersom du har lyst til å lage den selv kan du få den til å smake akkurat slik du vil. Det er bare å justere oppskriften. Nedenfor bildet finner du basisoppskriften på pepperkaker.

Oppskrift på pepperkakedeig

HJEMMELAGD: Når du lager pepperkakedeigen selv, smaker det som du liker det. © Foto: istockphoto

Hjemmelaget pepperkakedeig

Lage pepperkaker? Her er pepperkakedeigen! Pepperkaker blir nemlig best når du lager dem selv. Oppskriften du trenger er her.

30 min

150 g smør

2 dl sukker

1 dl sirup

1 dl kremfløte

2 stk nellikspiker

1 ts kanel

1 ts ingefær

pepper

450 g hvetemel

1 ts bakepulver

melis

1 stk eggehvite

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele og ha i sukker, sirup og fløte. Rør godt sammen og ha det over i en bolle. Knus to nellikspiker med en morter og ha i bollen (bruk en sikt så unngår du eventuelt store biter). Ha i ingefær, kanel og nykvernet pepper, 7-8 drag med kvernen. Sikt inn mel og bakepulver og bland det sammen til en deig.

Kjelve deigen og trykk ut pepperkakene med former. Stek kakene på 180 grader i ca 8 minutter midt i ovnen (ta tiden og se nøyaktig hvor lang du trenger, du justerer det for hvert brett du steker, så blir de slik du ønsker. Ovner er forskjellige og tykkelsen på kakene varierer veldig, så helt nøyaktig kan man ikke være i denne oppskriften).

Bland melis og egghvite til det får passe konsistens. Ha det i en sprøyte så du kan dekorere figurer eller hus etc. Pynt med non-stop, sjokolade, seigmenn eller annet godteri.

Knekk lager du ved å smelte sukker i en panne, så kan du lime hus eller andre ting sammen.

Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!