FORRETT: Rekecocktail med mango og asiatisk dressing. © Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen/godfisk.no

Tilslørte bondepiker

DESSERT: Tilslørte bondepiker. © Foto: Mari Svenningsen/matprat.no

Alle gode ting er tre, og vår treretters denne helgen består også bare av gode ting.

Den er sammensatt av litt av hvert du og dine gjester kan bryne smaksløkene på. Forretten er en lekker sak av en rekecocktail. Rekene består, men den har ellers lite å gjøre med den daffe gammeldagse typen med kinakål, thousand island og alt det der. Bruk gjerne oppskriften som et utgangspunkt. Du må gjerne tilsette ingredienser som passer inn i den asiatiske helheten. Vi foreslår finhakket rød chili og frisk koriander. Du kan også sløyfe majonesen.

Fra den friske forretten beveger vi oss over til den kraftige hovedretten, biff på vinkokte poteter. Potetene skjæres i skiver i puttes i ovnen med en halv liter hvitvin over. Mmm - dette bør virkelig være en stor konkurrent til de fløtegratinerte, eller hva? På toppen av de ferdigstekte biffen, legges en raus porsjon puré av urter, løk og mandler, før herligheten gis en liten tur i ovnen til slutt.

Til dessert har vi hentet fram en gammel klassiker, tilslørte bondepiker. Lagvis krem, eplemos og knasende strø - så godt at det er å få struttende eplekinn av.

God helg!

Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Rekecocktail med mango og asiatisk dressing

Rekecocktailen holder på å få en aldri så liten renessanse, men som alltid: med en moderne twist. Thousand Island er byttet ut med en frisk dressing, og mango og romanosalat sørger for at denne rekecocktailen befinner seg på den rette siden av årtusenskiftet.

Til 4 porsjoner:

300 g ferske rensede reker

1 hode romanosalat

1 stk mango

0,5 stk agurk

2 skiver loff

4 ss majones

2 ss soyasaus

1 stk lime, saften

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Biff på vinkokte poteter

Til 4 porsjoner:

4 stk biff

2 ss margarin eller olje til steking

12 stk poteter

5 dl hvitvin

100 g mandler

2 stk løk

6 fedd hvitløk

4 stk kruspersille stilk, finhakket

2 ss timian, frisk

4 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Tilslørte bondepiker

Til 4 porsjoner:

Eplemos:

6 stk eple

0,75 dl sukker

0,25 dl vanneller eplejuice

1 ts sitronsaft

Kavring:

4 dl malt brød/kavring/havrekjeks

4 ss sukker

1 ts kanel

2 ss smør

Krem:

3 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!