HELGEMENYEN: Kaviar til forrett. © Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt/ Astrid Hals

HELGEMENYEN: Marrokansk gryte. © Foto: Erik Hannemann

Nå er det ikke lenge vi spiser oss stappmette på ribbe, pinnekjøtt og skylder det ned med øl og akevitt. Selv synes jeg det er greit å holde julematen ute enda en uke. Så kan det gjerne brake løs.

På denne ukens helgemeny finner du en enkel forrett med kaviar (eller lodderogn som det heter i butikken). Hovedretten kommer fra Marokko og er stappfull av gode krydderier.

Desserten er en italiensk konfektkake med sjokolade. Du finner også litt appelsin som gjør dette til en vinner du kommer tilbake til gang etter gang.

God helg!

Flere forretter her

Flere middager her

Flere desserter her

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Astrid Hals

Eggende kaviarsalat

Dette er en enkel forrett som passer hele året. Dersom du får tak i lakserogn eller ørretrogn blir det enda bedre (enn med lodderogn).

Til 4 porsjoner:

4 stk egg, hardkokte

0,5 ss løk, finhakket

4 ss majones

3 ss kremost

2 ss lettrømme

0,5 pk lodderogn

Til pynt:

1 pk Sortlodderogn

0,5 pk Rødlodderogn

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Marokkansk gryte

Tanken på en varm gryte som dufter av eksotiske krydder får tennene til å løpe i vann. Dette er akkurat en sånn gryte.

Til 3 porsjoner:

1 ts anis, malt

0,5 ts cayennepepper

1 ts korianderfrø

1 ts kuminfrø

750 g lammekjøtt med bein

1 stk løk

1 ss tomatpuré

4 stk tørket aprikos

4 stk tomater

2 dl vann

2 bokser kikerter

1 ss ingefær, finhakket

2 stk buljongterning er (kylling)

2 stk kanelstang

1 stk sitron

koriander, fersk

olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Italiensk konfektkake

Når ordene "italiensk" og "konfekt" kommer i samme setning vet du at du har gode ting i vente.

Ingredienser:

350 g sjokolade, mørk

150 g kremost naturell

3 ss matfløte

1 stk appelsin

115 g Tørkede jordbær, kan sløyfes

55 g tørket aprikos

115 g amarettikjeks

1 ss solsikkeolje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!