Om du fikk kniven på strupen og måtte velge noe du skulle spise resten av livet, hva hadde du valgt da?

Min første innskytelse er indrefilet, gåselever eller entrecôte? Men, dersom mannen med kniven hadde gitt meg litt mer tid til å tenke meg om hadde jeg antakelig valgt kjøttdeig. Hvorfor? Jo, fordi kjøttdeig kan varieres i det uendelige. Alt fra chili con carne, til pizza, til svenske kjøttbullar, spanske albondigas, lasagne, kjøttkaker etc.

Vi har valgt ut tre gode oppskrifter til deg. Kos deg!

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kjøttdeig og potetmos i form

Fordelen med denne ovnsretten er at den kan lages på forhånd og varmes opp når du vil spise. Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss tomatpuré

2 stk hvitløksfedd

1 ss hvitvinseddik

1 ss sukker

2 ss kyllingbuljong

2 ss oregano, tørket

500 g poteter

150 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!