Nordmenn spiser mer og mer fisk. For å inspirere deg har vi valgt ut fire oppskrifter du kan prøve ut hjemme på kjøkkenbenken.

Først ut er en ovnsbakt variant med laks i hovedrollen. Fileten smøres med sennep, honning og nøtter og bakes i ovnen. Den smaker godt med både ris og poteter, men her har vi foreslått kålrabistappe.

Den andre er en pastarett med røkt laks som har blitt en klassiker på kjøkkenet mitt. Om du ikke får tak i rosépepper er ikke det så nøye.

De to siste er oppskrfiter på torsk. Sitron- og persilletorsk er laget av vår alles Ingrid Espelid Hovig. Den andre er en herlighet med salat og bacon. Her er oppskriftene og ha en god uke!

Erik Hannemann

Laks med sennep, honning og nøtter

Med denne retten på repertoiret kan du lage middag til to eller 20. Prinsippet er nemlig: Bland honning og sennep, smør på fisken, drys på nøtter og putt den i ovnen. Enklere blir det ikke!

Til 2 porsjoner:

0,5 stk kålrot

100 g smør

400 g laksefilet

2 ss honning

2 ss sennep

1 dl hasselnøtter

2 ss rømme

salt og pepper

dill, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Sitron- og persilletorsk

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

1 stk gulrot

1 stk stangselleri

3 dl vann

3 stk persille stilk

1 stk laurbærblad

1 ts salt

5 stk pepperkorn

600 g torskefilet

1 stk purre

3 skiver sitron

persille

Høyde (px): Bredde (px):
Helge Johansen

Salat med torsk og bacon

Torsk i salat er kanskje uvant, men det smaker nydelig. Prøv, da vel.

Til 4 porsjoner:

700 g poteter

2 stk hjertesalat

800 g fersk eller gjerne lettsaltet torsk, kokt, avkjølt og i biter

8 skiver (tynne) bacon, sprøstekt

store kapers

Dressing

8 ss lettrømme

4 ss olivenolje

1 ss grovhakket kapers

salt

pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!