Helgen blir ikke helt det samme med hverdagsmat. Først ut på vår helgemeny er noen enkle kanapeer med røykelaks og dill. De er enkle å lage på forhånd og tar ikke lang tid.

Hovedretten er kylling med 40 hvitløkfedd. Det høres kanskje kraftig ut med så mye hvitløk, men når de bakes i ovnen blir de bare søte og gode.

Desserten er en som de aller fleste forbinder med et restaurantbesøk, men sjokoladefondant er ikke så vanskelig som man skulle tro. Et tips er å forsøke med en først for å være helt sikker på hvor lang tid den skal være i din ovn. God helg!

Oppskrift på pannekake-kanapeer

HELGEMENYEN: Pannekake-kanapeer © Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt/Alf Børjesson

FORRETT

Pannekakekanapeer

Pannekake-kanapeer

Fyll:

1 pk snøfrisk med dill

2 ss creme fraiche

2 ss finhakket fennikel

2 ts kapers

litt finhakket rødløk

noen tynne skiver laks

Rull sammen hver pannekake og skjær dem i 3 cm brede strimler. smør snøfrisk blandet med creme fraiche på strimlene. Dryss på litt finhakket fennikel, kapers og rødløk. Legg på tynne skiver av laks og rull sammen. Fest hver rull med en ostepinne.

Oppskriften er levert at Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Oppskrift på kylling med 40 hvitløkfedd

HELGEMENYEN: Oppskrift på kylling med 40 hvitløkfedd. © Petter Berg/HM Foto

=

HELGEMENYEN: Sjokoladefondant © Foto: Stian Andersen

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

DESSERT

Oppskriften er her: Sjokoladefondant med banyulssaus

Oppskriften er hentet fra "Helt chef" av Rune Pal og Christer Berens (Schibsted Forlagene 2006)

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!