Vi viser deg hvilke 5 kniver du trenger på kjøkkenet. Kjenn etter om skaftet sitter godt i hånden. En annen viktig ting er stålkvaliteten. Har stålet høyt karboninnhold gir det en skarp, men sprø kniv og lavere karboninnhold gir en kniv som ikke blir like skarp, men en mer robust egg. Du må også se etter tykkelsen på bladet. Et tynt blad gjør det lett å skjære gjennom grønnsaker i stedet for at du brekker det opp med et tykkere blad.

1. Kokkekniv

Lengde på bladet bør være 18-21 cm. Er den lengre kan det gjøre at den blir vanskelig å håndtere

2. Brødkniv

Den er lengre en en kokkekniv og har tagger. Den kan, i tilegg til å skjære brød, også brukes til å skrelle store rotgrønnsaker.

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

3. Tourneringskniv

En liten kniv som er perfekt til alle typer småjobber, slik som kutting av sopp ol.

4. Fileteringskniv

Denne må være lang, tynn og fleksibel slik at du kommer rundt bein ol.

5. Utbeiningskniv

En bra kniv hvis du skal beine ut vilt, lammelår ol. Den har et stivt blad og er robust slik at den tåler å komme borti harde bein.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!