Først er en av verdens enkleste forretter. Den består simpelthen av fiken, spekeskinke og litt salat. Lekkert og elegant!

Hovedretten kommer fra India. Kyllingen får selskap av masse karri, kokosmelk og cashewnøtter. Server den gjerne med ris.

Til dessert har vi valgt ut en deilig ostekake med kirsebærsaus.

Her er helgemenyen. Kos deg!

Oppskrifter for helgen

HELGEMENYEN: Fiken i spekeskinke. © Foto: Opplysningskontoret for kjøtt/Kai Nordrum

FORRETT

Fiken i spekeskinke

150 g spekeskinke i tynne skiver

8 stk. frisk fiken delt i to

¼ ts grovmalt pepper

Legg opp fiken og spekeskinke på fire tallerkener og dryss over litt grovmalt pepper. Serveres sammen med for eksempel melbatoast eller ristet loff.

Fiken i spekeskinke

Oppskriften er levert av Opplysningskontoret for kjøtt

Oppskrifter for helgen

HELGEMENYEN: Indisk kyllingrett © Foto: Erik Hannemann

HOVEDRETT: Indisk kyllingrett

Ostekake med kirsebærsaus

OSTEKAKE: En luksusutgave av ostekake med tre lag og kirsebærsaus. © Foto: Eva Brænd/melk.no

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!