Pizza på tynn bunn

Bunn

4 dl hvetemel

1,5 dl vann

1/2 pk tørrgjær

3 ss olivenolje

1 ts salt

Fyll

1 tomatboks

1 ts hvitvinseddik

1 ss sukker

1 ts oregano, tørket

2 ss flytende kylling/oksbuljong

150 gram kjøttdeig

100 g ost, revet

salt og pepper

olje til steking

Forvarm ovnen til maksimal styrke (rundt 300 grader på de fleste ovner)

Bland sammen ingrediensene til en deig og sett til heving, ca 30-45 minutter.

Ha tomatene i en kjele og kok opp. Smak til med eddik, sukker, oregano og buljong. La det koke inn til mye av væsken er fordampet. Den skal ikke være vannete.

Ha godt med pepper i kjøttdeigen og trill små kjøttboller. Stek dem i olje.

Kjevle ut deigen på et stekebrett. Ha på tomatsausen, strø utover kjøttbollene og ha på ost. Stek den i ovnen (når den er ved maks temperatur). Følg med, det tar ikke mange minuttene før pizzadeigen begynner å bli brun i kantene, ca 8-10 minutter.

Flere oppskrifter på pizza finner du her.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!