Yvonne Ringnes Nilsen

De seks beste bystrendene

Noen ganger kan du få både i pose og sekk. Sjekk ut verdens beste storbystrender.

Her er verdens beste matmarkeder, ifølge vår uhøytidelige kåring.

1 Sopp og cava Barcelona

Barcelona er en labyrint av 46 markeder hvor du kan forville deg i spennende og eksotiske lukter og smaker. La Boqueria ved Las Ramblas er regnet som Europas lekreste matmarked. Her får du alt fra nyfanget hummer til skogsopp - og her er det tellekanter på frukt og grønt. Glem ikke et glass cava og tapas i Bar Pinotxo.

2 Havhest i Beijing

Don Hua Men med tradisjoner fra 1655 er kanskje verdens rareste marked. Er du modig i matveien, kan du smake havhest, slanger og skorpioner.

3 Morgenmat London

Finn veien til Borough Market en tidlig morgen før de store massene ankommer. Blant boder som bugner av gode oster, nystekte pølser, ferske brød og delikatesser, møter du kanskje Jamie Oliver og andre kokker som er ute for å finne godbiter til spisestedene sine. Og du går garantert ikke sulten herfra.

4 Nattmat i Marrakech

Nattmarkedet Djema el Fina er som en reise inn i Tusen og én natt. Her putrer det i gryter, og eksotiske dufter fyller den store plassen som hver kveld blir forvandlet til en enorm spisesal under åpen himmel.

Peter Nagy

Oktober og ølfest

Oktober er ølfesttid. Over hele Tyskland kan glade ølfarere skåle og drikke i ompatakt.

5 Pølser og øl i München

På Viktualienmarkt er det pølser, sauerkraut og øl som gjelder. Vakre omgivelser med blomsterboder tett i tett.

Les mer: Alt om storbyferie

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!