Ingredienser:

1 stk. vårløk

1 ss smør

1 båt revet hvitløk

4 stk. potet

ca. 2 dl melk , evt. blandet med matfløte

salt og kvernet pepper

1 dl revet hvitost

2 stk. kyllingfilet

salt og kvernet pepper

½ stk. gul squash

½ stk. grønn squash

6 stk. cherrytomat

ca. 3 ss søt chilisaus

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 225 °C.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne rivjernets skivekniv eller en ostehøvel. Fres hakket vårløk og hvitløk i smør i en kjele og ha i potetskiver og krydder. Hell over melk/fløte til det så vidt dekker og kok potetene knapt møre. Ha dem over i en ildfast form (evt. ikke all væsken) og dryss ost på toppen. Gratiner i noen minutter til osten er smeltet.

Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Smør litt søt chilisaus over hver filet.

Server kyllingfiletene med gratinerte poteter, chilisaus, lettstekt squash delt i staver, ristede hvitløkflak, cherrytomater delt i to og et dryss av urter.

Oppskriften er levert av egg.no (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!