Ingredienser:

(4 porsjoner)

400 g spagetti

olivenolje (ikke kaldpresset)

2-3 hvitløksfedd

2 bokser hakket eller aller helst finhakket hermetisk tomat

1 ts sukker, helst brunt

salt og nykvernet pepper

2 ss finhakket frisk eller 1 ts tørket basilikum

parmesan

Fremgangsmåte:

Finhakk hvitløken og fres den i olivenolje, til den så vidt får farge. Tilsett hermetisk tomat. La sausen koke ca. 30 minutter. I mellomtiden setter du i gang med koking av spagetti slik at den er nykokt når sausen er ferdig.

Smak til sausen med sukker, salt og pepper. Finhakk frisk basilikum og vend inn like før servering. Dersom du bruker tørket basilkum kan du la den koke med i sausen en stund.

Tomatsausen serveres oppå spagettien eller blandes med den. Strø over finrevet parmesan og pynt med blad av frisk basilikum.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!