Det er nesten umulig å forestille seg noe som er bedre en lammekjøtt som er bakt sønder og sammen i ovnen. Som bestemoren min peier å si. Du skal spise det med skje. Det er bare én måte å oppnå det på, nemlig ta tiden til hjelp. Man kan gjerne steke det i fire timer (eller enda lenger), men husk å sette ned temperaturen på ovnen. Om du setter den på 100 grader kan du være ganske sikker på at du kan la det stå 3-4 timer. Lykke til!

=

Lammeskanker med soppfrikassé

2 personer

2 stk lammeskanker

2 dl rødvin

1 fedd hvitløk

Estragon

200 g kantareller

2 gule løk

2 dl fløte

1 ss sennep

1-2 ss eplesidereddik

5-6 poteter, skrelte

1 sjalottløk

Smør og olje til steking

Svi lammeskankene i en stekepanne på høy varme, pass på at de får stekeskorpe på flest mulig steder. Hell på rødvin. La det dampe i noen minutter. Hell over i en ildfast form. Del hvitløken i to på tvers av feddene. Gni inn kjøttet med hvitløk. Ha på salt, pepper og estragon. Sett det i ovnen på 180 grader. La det steke så lenge du har tid til, minst to timer. Sett eventuelt ned temperaturen om du vil steke den enda lenger.

Riv opp kantarellene og hakk løken. Stek løken gyllen i smør og olje. Ha i kantarellene og stek videre i ca 5-6 minutter. Ha i fløte, sennep og eplesidereddik.

Skjær potetene i staver. Hakk sjalottløken. Ha potetene i en kjele med smør og olje. Stek potetene møre. Ha i sjalottløken og stek den gyllen, ca 1-2 minutter.

Server lammeskankene med soppstuing og potetene.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!