Dagens middag:
Korianderbakt laks
Den korianderbakte laksen serveres med dampet savoykål og et speil av eplesaus. Nydelig!
Ingredienser:
(4 porsjoner)
800 g laksefilet, skinn- og benfri
1 bt fersk koriander
1 stk lime
2 ss Nam Pla fiskesaus
1 fl eplemost
100 g usaltet smør
1 stk savoykål/endivesalat
Fremgangsmåte:
Reduser (kok) eplemosten til en fjerdedel. Kjør koriander, limesaft og Nam Pla i foodprosessoren. Del laksen i porsjonsstykker og smør korianderpuréen oppå. Bakes i ovn på svak varme i 7 minutter. Laksen skal være rosa inni.
Damp endive/savoykål i vann, salt og smør. Rør inn usaltet smør i eplemosten. Legg kål på tallerken og legg laksen over. Lag et speil av eplesaus ved siden av.
Oppskriften er ved Jostein Selvaag og hentet fra boken "Himla godt - mer enn bare sild" av Hilde Øygarden (Akademisk Fagforlag AS 2006).
Denne saken ble første gang publisert 10/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.