Ingredienser:

(4 porsjoner)

800 g laksefilet, skinn- og benfri

1 bt fersk koriander

1 stk lime

2 ss Nam Pla fiskesaus

1 fl eplemost

100 g usaltet smør

1 stk savoykål/endivesalat

Fremgangsmåte:

Reduser (kok) eplemosten til en fjerdedel. Kjør koriander, limesaft og Nam Pla i foodprosessoren. Del laksen i porsjonsstykker og smør korianderpuréen oppå. Bakes i ovn på svak varme i 7 minutter. Laksen skal være rosa inni.

Damp endive/savoykål i vann, salt og smør. Rør inn usaltet smør i eplemosten. Legg kål på tallerken og legg laksen over. Lag et speil av eplesaus ved siden av.

Oppskriften er ved Jostein Selvaag og hentet fra boken "Himla godt - mer enn bare sild" av Hilde Øygarden (Akademisk Fagforlag AS 2006).

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!