Dagens middag:

Korianderbakt laks

Den korianderbakte laksen serveres med dampet savoykål og et speil av eplesaus. Nydelig!

MIDDAGSTIPS: Lekker laks, signert Jostein Selvaag i Haugesund, tidligere kjøkkensjef på Café MM og stuert.
MIDDAGSTIPS: Lekker laks, signert Jostein Selvaag i Haugesund, tidligere kjøkkensjef på Café MM og stuert. Foto: Foto: Øyvind Sætre/"Himla godt" av Hilde Øygarden
Sist oppdatert

Ingredienser:

(4 porsjoner)

800 g laksefilet, skinn- og benfri

1 bt fersk koriander

1 stk lime

2 ss Nam Pla fiskesaus

1 fl eplemost

100 g usaltet smør

1 stk savoykål/endivesalat

Fremgangsmåte:

Reduser (kok) eplemosten til en fjerdedel. Kjør koriander, limesaft og Nam Pla i foodprosessoren. Del laksen i porsjonsstykker og smør korianderpuréen oppå. Bakes i ovn på svak varme i 7 minutter. Laksen skal være rosa inni.

Damp endive/savoykål i vann, salt og smør. Rør inn usaltet smør i eplemosten. Legg kål på tallerken og legg laksen over. Lag et speil av eplesaus ved siden av.

Oppskriften er ved Jostein Selvaag og hentet fra boken "Himla godt - mer enn bare sild" av Hilde Øygarden (Akademisk Fagforlag AS 2006).

Denne saken ble første gang publisert 10/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også