Ingredienser:

(4 porsjoner)

2 stk. aubergine

2 ss sitronsaft

1 ss olivenolje

4 ss revet parmesan

Fyll:

40 g couscous

2 ss olivenolje

1 stk. løk

2 båt hakket hvitløk

1 stk. rød paprika i terninger

10 stk. frisk sjampinjong i små båter

1 stk. gul squash i terninger

½ boks hermetiske tomater

1 ss finhakket rød chili

smak til med salt og pepper

3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt

4 ss østerssaus (oyster sauce)

Fremgangsmåte:

Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

Server med østerssaus og frisk koriander.

Oppskriften er hentet fra frukt.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!