Brennsnute

God tradisjonell mat er ofte det beste en nordmann kan få. Noen er mer populære enn andre. Denne retten er nok for mange ukjent, men ikke mindre solid, norsk husmannskost

ca. 1,2 kg kokekjøtt som f.eks bog eller høyrygg

2 dl gule erter

2 l vann

4 stk. gulrot

½ stk. kålrot

½ stk. hodekål

8 stk. potet

1 stk. purre eller løk

1. Legg erter i bløt. Hell bløtevannet av ertene og sett dem til koking. Kok opp og skum av. Legg i kjøttet og kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme til det er nesten mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.

2. Skrell og vask grønnsakene og potetene. Del alt opp i grove biter og la dem koke med de siste 15 minuttene.

Serveres med flatbrød.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for kjøtt

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!