Bouillabaisse med hvitløksrømme

DAGENS MIDDAGSTIPS: Bouillabaisse med hvitløksrømme
Publisert Sist oppdatert

Bouillabaisse med hvitløksrømme

4 porsjoner

1 stk. løk

1 båt hvitløk

1 stk. purre

1 ss olje

1 ss hvetemel

½ ts gurkemeie

¼ ts kajennepepper

2 ss tomatpuré

1 l fiskekraft

1 stk. laurbærblad

600 g torskefilet

1 ts salt

¼ ts pepper

200 g reker eller crabsticks

4 stk. grovt rundstykke

Hvitløksyoghurt

1 ½ dl matyoghurt

1 båt hvitløk

2 ss tørket dill

¼ ts malt hvit pepper

¼ ts salt

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minuttter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i supen i ca 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Rør sammen ingrediensene til hvitløksyoghurt og smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter