Bouillabaisse med hvitløksrømme

Bouillabaisse med hvitløksrømme
4 porsjoner
1 stk. løk
1 båt hvitløk
1 stk. purre
1 ss olje
1 ss hvetemel
½ ts gurkemeie
¼ ts kajennepepper
2 ss tomatpuré
1 l fiskekraft
1 stk. laurbærblad
600 g torskefilet
1 ts salt
¼ ts pepper
200 g reker eller crabsticks
4 stk. grovt rundstykke
Hvitløksyoghurt
1 ½ dl matyoghurt
1 båt hvitløk
2 ss tørket dill
¼ ts malt hvit pepper
¼ ts salt
Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minuttter.
Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i supen i ca 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.
Rør sammen ingrediensene til hvitløksyoghurt og smak til med salt og pepper.
Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter