Bouillabaisse med hvitløksrømme

4 porsjoner

1 stk. løk

1 båt hvitløk

1 stk. purre

1 ss olje

1 ss hvetemel

½ ts gurkemeie

¼ ts kajennepepper

2 ss tomatpuré

1 l fiskekraft

1 stk. laurbærblad

600 g torskefilet

1 ts salt

¼ ts pepper

200 g reker eller crabsticks

4 stk. grovt rundstykke

Hvitløksyoghurt

1 ½ dl matyoghurt

1 båt hvitløk

2 ss tørket dill

¼ ts malt hvit pepper

¼ ts salt

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minuttter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i supen i ca 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Rør sammen ingrediensene til hvitløksyoghurt og smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!