4 porsjoner

4 stk. egg

1 pk. sukkererter

1 stk. knollselleri (sellerirot)

4 stk. kokt potet

1 stk. purre

1 pk. speket kalkunfilet

Dressing:

2 ss sitronmajones

4 ss crème fraîche

1 ts salt

¼ ts malt hvit pepper

friske urter

Kok eggene i 6-7 minutter. Avkjøl og skrell dem. Del eggene i to.

Skrell selleriroten og del den i staver. Kok sukkererter og selleri i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Del poteter og purre i mindre biter. Bland sammen poteter, purre, sukkererter og selleri i en bolle.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vend den inn i grønnsakene.

Anrett salaten på et pent fat. Fordel halve egg og skiver av speket kalkunfilet på salatfatet. Server godt brød til.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!