Ingredienser:

600 g benfritt storfekjøtt av høyrygg eller bog

2 ss smør til steking

6 stk. potet

3 stk. gulrot

1 skive kålrot (tykk skive)

1 stk. persillerot

4 dl vann med buljong

1 ts salt

½ ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.

2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.

3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes.

Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!