DAGENS MIDDAGSTIPS:

Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Sa du at sei er grå og kjedelig? Sjansen er stor for at du forandrer mening etter å ha smakt denne ovnsbakte utgaven med smaker fra middelhavskjøkkenet.

SUPERSUNT: Sei kombinert med masse grønnsaker. Det kan nesten ikke bli sunnere ¿ og bedre.
SUPERSUNT: Sei kombinert med masse grønnsaker. Det kan nesten ikke bli sunnere ¿ og bedre. Foto: Foto: Alf Börjesson/godfisk.no
Sist oppdatert

Ingredienser:

(4 porsjoner)

800g skinn og beinfri seifilet

0,5dl olivenolje

2 rød løk i ca 1 cm tykke skiver

1 rød paprika i skiver på langs

1 gul paprika i skiver på langs

1 finhakket hvitløksbåt

6 tomater i ca 1 cm strimler, uten skinn og kjerner

3 ss hakket frisk persille

saft av 1 sitron

3 ss finstrimlet frisk basilikum

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 grader. Dryss salt og pepper på fisken og sett den til side.

Varm olivenolje, ha i løken og surr til den er myk. Ha i paprika og stek ca 5 minutter. Ha i hvitløk og tomater og surr under lokk ca 5 minutter. Rør inn persille og basilikum og smak til med salt og pepper.

Pensle fisken med olje og legg den i en ildfast form. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter eller til den er ferdig.

Drypp presset sitronsaft over og server med grønnsaksausen.

Oppskriften er hentet fra godfisk.no

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også