Ingredienser:

(2 porsjoner)

300 g biff av ytrefilet storfe

2 ss olje

1 l kjøttkraft

½ ts salt

½ ts pepper

saften av 2 stk. lime

1 ss soyasaus

1 ss finhakket fersk ingefær

2 stk. rødløk

1 stk. rød chili i skiver

1 dl bønnespirer

3 ss finhakket frisk koriander

1 båt hvitløk

½ pk. nudler

Fremgangsmåte:

1. Kok opp kjøttkraften.

2. Ha limesaften i kraften. Smak til med soyasaus.

3. Ha i chili og ingefær.

4. Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver ca. 1/2 cm. Ha salt og pepper på biffskivene og stek dem på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold biffene varme.

5. Kok nudlene i suppen.

6. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha i rødløk, bønnespirer og koriander (og evt. hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.

7. Fordel nudelsuppen i to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.

Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!