Porsjoner 4

4 stk á 150 g; laksefiét med skinn uten bein

12 stilker; grønn asparges

salt og pepper

olje til pensling

Enkel bérnaise

2 egg

75g smeltet smør

revet skall og saft av en sitron

1 ss hakket persille

Skrap skinnet på laksefiléten godt og behold det på.

Skyll og tørk fisken, pensle den med olje og dryss lett over med salt og pepper.

Skjær av nederste delen på aspargesen og skrell et stykke oppover.

Pensle dem med olje.

Stek laksen på grill med skinnsiden ned i ca 3 minutter, til skinnet er brunt og sprøtt. Snu den og stek 2 minutter på den andre siden. Stek aspargesen i 2 minutter.

Visp eggene godt sammen og pisk så inn varmt smør. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!