Kjøttboller med rotgrønnsaker
Kjøttboller med rotgrønnsaker
Kjøttbollene er superenkle å lage, men hemmeligheten til retten ligger i tilbehøret. De persillestuede rotgrønnsakene er lette å lage og passer til nesten alt. Du trenger ikke noe saus i tillegg.
400 g kjøttdeig av svin
½ stk. finhakket løk
2 ss margarin eller olje til steking
1 ts salt
½ ts pepper
1 pk. frossen lapskausblanding á 800 g
2 ss margarin
2 ss hvetemel
1 bunt kuttet kruspersille
5 dl melk
1 ts salt
1. Bland sammen løk, kjøttdeig og krydder i en bolle. Bruk en spiseskje og "grav" ut små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne med margarin/olje til de er gjennomstekte.
2. Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandingen. Vend inn mel, kruspersille og ha i melken. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.
Denne saken ble første gang publisert 18/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.