- Bare stell deg på den maskinen, du, sier hun og peker på noe som ser ut som en avansert badevekt.

- Skal jeg bare stå her?, spør jeg og lurer på hva som foregår. Damen på helseklinikken forklarer at jeg skal holde i to håndtak mens hun trykker på noen knapper. Et lite minutt senere begynner maskinen å printe ut et ark.

- Vi får gå igjennom resultatene, sier hun og ber meg sette meg ned. Det viser seg at det jeg trodde var en vekt er en avansert maskin som på no-time skanner kroppen din, analyserer fett, muskler, BMI (populært for Body Mass Index) og hva-vet-jeg.

Ikke nok med den. Maskinen tar seg også friheten til å konkludere med at jeg må kvitte meg overflødig fett. Seks kilo, for å være nøyaktig. En frekk maskin uten sosiale antenner som ikke nøler med å fortelle deg sannheten. En psykopatmaskin. En slags maskin som forteller hvor mye du er "mot normalt". - Du er 84 kilo tung, mot normalt 78, liksom.

=

PØLSEMANNEN: Sannhetens øyeblikk er nær. Jeg er blid, men det er før jeg fikk vite at jeg er bygd opp som en pølse. Foto: Atle Dalen.

Frekke dama: - Som forventet

- Det var akkurat som forventet, sier Cathrine mens hun ser over resultatet. Akkurat. Så hun har hele tiden tenkt at jeg har seks kilo for mye. Ikke seks kilo hva-som-helst, men seks kilo fett. Kan jeg klare det på én måned?

- Nei, men du kan sikkert klare fire kilo bare med å spise riktig, sier hun. Det høres ut som hun tror på det også. Jeg tenker at det er helt vilt! Det betyr jo en kilo i uka. Det betyr jo 142 gram om dagen (1000g/7dager), ikke sant? Det betyr altså at jeg vanligvis spiser på en måte som gir et overskudd på minst 142 gram fett. Hver dag.

=

HARDE FAKTA: Maskinen serverer harda fakta uten å blunke. "Seks kilo for mye, Sjuve!" Foto: Atle Dalen

Jeg, en wiener?

Det mest hardtslående faktum å få i trynet er at kroppen min består av 21 prosent fett. Det er altså mer enn en gjennomsnitts wienerpølse. Og det er meg vi snakker om.

Nå er det snart bare 28 dager igjen. Og vet du hva? I følge mine beregninger har jeg gått ned 284 gram.

Relaterte saker

Hvor sunn går det an å bli på 30 dager?

Dag 1: Minimize me. Supersunn på 30 dager?

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!