Boksemat er lett å ty til når du skal på tur, men det er også greit å ha i skapet til en dag det er tomt i kjøleskapet.

Det som kanskje gjør seg best på boks, er tomater - hele eller grovhakkede, med eller uten krydder og urter - mais, bønner, kikerter, tomatpuré og fiskeboller. Har du det i skapet, er middag innen rekkevidde.

Fiskebollene kan tilberedes på mange måter, ikke bare med hvit saus. Tilsett reker eller spinat i sausen eller server dem med en tomatsaus i stedet.

En god pastasaus får du hvis du freser løk og hvitløk i pannen, heller på en boks eller to med tomater og lar det koke inn med litt rødvin, olivenolje og urter.

Kikerter kan brukes omtrent som hermetiske bønner, men hummus, som er en slags dip, lages også av kikerter.

Tyr du til ferdige middagsretter som kjøttboller og lapskaus, går det an å "jukse litt" for å høyne smaken. Smak den brune sausen til med litt rømme, og lapskausen kan du drøye med litt friske grønnsaker og poteter i terninger.

Her er noen oppskrifter hvor du kan løfte smaken på boksematen:

Fest med fiskeboller

Bacon- og maispannekaker

Chili con carne med kikerter

Tomatsuppe med kikerter

Maislapper med guacamole

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!