Gratinerte pølser med aubergine

Ingredienser

ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse

1 stk. aubergine

4 ss olivenolje

1 stk. hakket løk

1 båt hakket hvitløk

1 boks hermetiske tomater

½ ts tørket basilikum

150 g cottage cheese

2 stk. egg

4 ss parmesan (eller vanlig ost)

1 dl melk

½ ts salt

½ ts pepper

¼ ts malt muskat

1. Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene raskt på begge sider i olje.

2. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomatene med kraften. Kok det opp og la det koke til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.

3. Rør sammen kesamost/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder. Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen.

4. Stekes i ovn 30-40 minutter på 200° C.

Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!