Chili setter en ekstra spiss på maten, men husk å fjerne frøene før du putter den i maten. © Foto: istock

Pasta med kylling i kremet chilisaus

(4 porsjoner)

Ingredienser:

600 g strimlet kyllingkjøtt, eller en filét per porsjon

2 stk løk

2 fd hvitløk

3 ss olivenolje

1,50 stk paprika

0,50 stk rød chili (kan sløyfes)

1 ss chilisaus

2 dl crème fraîche, ev litt melk hvis sausen blir for tykk

Pasta

Salt

Pepper

Fremgangsmåte:

1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Stek finhakket løk og finhakket hvitløk i olje til løken er blank.

3. Tilsett strimlet kyllingkjøtt, paprika i strimler og evt. fin hakket chili.

4. Stek til kyllingkjøttet har skiftet farge.

5. Tilsett chilisaus og crème fraiche, kok opp og la trekke til kyllingkjøttet er gjennomkokt, 6-8 min.

6. Smak til med salt og pepper. Blir sausen for tykk, spe med litt melk.

7. Hell kyllingsausen over pasta og server med en grønn salat.

Velbekomme!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!