Så ble det klart: Geir Skeie fra Fitjar i Hordaland tok gull på hjemmebane. Foran et stort tribunepublikum kokkelerte han seg til Europamester i Stavanger. Det var delegasjoner fra 20 land som knivet om det gjeve trofeet og en pen sum Euro.

I tillegg til å bli Europamester kvalifiserte Skeie seg også til VM som går av stabelen i Lyon i januar neste år. Av de 20 landene som deltok fikk de 12 beste billett til VM som går av stabelen i januar 2009.

Blant de andre landene som kvalifiserte seg var Danmark, Sverige, Island, Finland, Frankrike, og Tsjekkia.

Skeies meny

Kokkene lagde en rett som var basert på fisk og en på kjøtt. Skeies lakserett besto blant annet av avocado, nori, gribiche-saus, gravlaks, syltede grønnsaker og eplepuré.

Lammekjøttet ble traktert medrotfrukter, lammebrissel og nyre med smaker av aprikos og estragon.

Arkivbilde til sak fra NTB iriks søndag OSLO 20071106: Geir Skeie fra Fitjar er Norges deltaker i Bocuse d'Or Europe neste år. Europamesterskapet i kokkekunst, går av stabelen i Stavanger.Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .=

Geir Skeie (28) er nykåret Europamester og blir vårt gullhåp i Lyon i januar neste år. © Sigurdsøn, Bjørn, Scanpix

=

Fakta om Bocuse d’Or

  • Konkurransen er ansett som verdensmesterskap i kokkekunst.
  • Ble avholdt offisielt første gang i 1987.
  • Norge har flere ganger levert hovedråvarer som sei, kamskjell, kveite, kongekrabbe og skrei.
  • Norge har vunnet tre ganger og tatt like mange sølvmedaljer.

Første Europamester

Det er første gang det arrangeres Europamesterskap i kokkekunst. Etter hvert som konkurransen blir mer og mer populær har arrangørene sett seg nødt til å ha en kvalifiseringsrunde for å unngå at det blir for mange deltakere i VM. Skeie er den første Europamesteren noensinne.

Stort arrangement

Stavanger er i disse dager fylt til randen av alt som kan krype og gå av matjournalister, gourmeter, produsenter av eksklusive champagner, skinker, fiskeoppdrettere, dyktige kokker og alminnelige folk som, om de er heldige, får smake på alle godsakene som tilbys rundt om.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!