Ny vri på bananene
Dress opp bananene med kokos- og appelsinkaramell og andre lekkerier.


De gule, krumme er toppsjefene i fruktdisken. Blant andre bær og frukter er banan det vi nordmenn spiser aller mest av. I 2006 spiste hver nordmann i gjennomsnitt hele 16,2 kilo bananer!
Styrkende smoothie
Det nære forholdet vårt til bananer skyldes at de utgjør glimrende hurtigmat. De er sunne, gir raskt energi, og er ferdig emballert fra naturens side.
Samtidig er det så absolutt mulig å spise banan på andre måter enn å sluke i seg en i farten.
Bananskiver på brødskiven med litt jordbærsyltetøy på toppen er det mange som liker til frokost. En annen start på dagen er å innta bananene i flytende form i en styrkende smoothie. Bananer er nesten obligatorisk for å få den rette fløyelsmyke konsistensen på smoothien. Om du fryser bananen på forhånd, blir drikken også kald.
Gå bananas i helgen
Men i helgen er det lov å synde litt, gå "bananas" rett og slett. Da kan det kanskje friste å drikke en Banana Daiquiri med hvit rom, lime, banan og banansirup?
Eller kanskje en wok med svinekjøtt, chili og peanøtter? Vanlige bananer kan også brukes til saltmat, selv om det er en overvekt av bananfristelser av det søte slaget.
Desserten banansplitt er en klassiker som er så enkel å lage at oppskrift egentlig er overflødig. Her følger likevel en liten repetisjon: Del godt modne bananer på langs og legg dem på tallerkner, sammen med kuler av vaniljeis. Sprøyt på rikelig med sjokoladesaus. Usaltede peanøtter er også godt å strø på.
Litt mer avansert er desserten bananer med kokos- og appelsinkaramell. Men i helgen har vi god tid, så det er bare å sette i gang. Tøm bananlageret ditt, og la deg inspirere av våre oppskrifter.
Bananer med kokos- og appelsinkaramell
Banansmoothie med frukt og bær
Kilde: frukt.no