CARPACCIO: Skjær jordbærene i tynne skiver, og server med mynteparfait. En nydelig kombinasjon! © Astrid Hals/melk.no

Det finnes knapt noen annen råvare det er mer blest om i Norge enn våre egne jordbær. Og det er ikke rart overhode, for makan til god smak skal du lete lenge etter.

Kvaliteten på norske jordbær kan vi faktisk takke det kjølige klimaet for. Jordbærene vokser saktere enn andre steder, noe som gjør at smaken blir mer kompleks, både friskere og søtere.

Jordbær med fløte - helt enkelt og aldeles nydelig. Men det smaker også med litt variasjon når tilgangen på søtingene er så god som den er nå.

Kos deg!

Jordbær med sjokolade

SJOKO-LYKKE: Dypp jordbærene i smeltet sjokolade, og legg dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Litt melis på toppen, og du har nydelig sommerkonfekt. © Baard Næss, frukt.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!