Jordbær oppskrifter

Jordbærfest!

Da er det bare å sette i gang å spise - mye! Prøv jordbær- og appelsinsalat med basilikum for eksempel!

DESSERT: Jordbær- og appelsinsalat med basilkum, signert kokken Jørgen Kolderup. © Mattis Bjørnsen/"Salater!" av Jørgen Kolderup
DESSERT: Jordbær- og appelsinsalat med basilkum, signert kokken Jørgen Kolderup. © Mattis Bjørnsen/"Salater!" av Jørgen Kolderup
Sist oppdatert
CARPACCIO: Skjær jordbærene i tynne skiver, og server med mynteparfait. En nydelig kombinasjon!
CARPACCIO: Skjær jordbærene i tynne skiver, og server med mynteparfait. En nydelig kombinasjon! Foto: Astrid Hals/melk.no

Det finnes knapt noen annen råvare det er mer blest om i Norge enn våre egne jordbær. Og det er ikke rart overhode, for makan til god smak skal du lete lenge etter.

Kvaliteten på norske jordbær kan vi faktisk takke det kjølige klimaet for. Jordbærene vokser saktere enn andre steder, noe som gjør at smaken blir mer kompleks, både friskere og søtere.

Jordbær med fløte - helt enkelt og aldeles nydelig. Men det smaker også med litt variasjon når tilgangen på søtingene er så god som den er nå.

Kos deg!

Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Jordbær og frisk mango

Jordbær- og mangosalsa

Jordbær- og appelsinsalat med basilikum

Mandel- og sitronkake med jordbær

Jordbærconsommé med sprø sjokolade- og kokosstenger

Gratinerte jordbær

Jordbær- og stangsellerisalat med ostekrem

SJOKO-LYKKE: Dypp jordbærene i smeltet sjokolade, og legg dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Litt melis på toppen, og du har nydelig sommerkonfekt.
SJOKO-LYKKE: Dypp jordbærene i smeltet sjokolade, og legg dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Litt melis på toppen, og du har nydelig sommerkonfekt. Foto: Baard Næss, frukt.no

Denne saken ble første gang publisert 27/06 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også