- Pannekaker til middag!

Den setningen er kanskje den vakreste et barn kan høre.

Jeg skal kjapt innrømme at jeg ikke deler denne entusiasmen. Det har jeg aldri gjort. Ikke som barn, ikke som voksen.

Men, jeg har ikke problemer med å se pannekakens appell: Det er søtt. Ja, det er faktisk dessert til middag. For, pannekaker serveres som regel med en solid klyse blåbærsyltetøy. Og det er en dessert i min bok.

Men, det er dårlig gjort at pannakaka skal få skylda for det. Det er jo slett ikke pannakakas feil. Det er de som lager og serverer den som må ta på seg skylda for at denne hverdagens trofaste tjener ikke er sunn. Og bare søt.

Mitt poeng?

Jo, la oss analysere pannekaka. I de fleste tilfeller er pannekaker en variasjon over samme tema: Det er egg, melk og mel. Og så er det eventuelt litt krydder, litt salt det som er på toppen. La oss holde toppingen og det andre utenfor et øyeblikk.

Egg, melk og mel

Hva slags egg du bruker spiller liten trille. Melk kan du justere mer eller mindre fett i. Men, det som gir overlegent mest utslag er melet.

Og her er det også heldigvis enklest å finne alternativer. I de ekstraordinære pannekakene vi har laget er fint hvetemel byttet med den supersunne havren og sammalt mel.

Og ikke nok med det: I den mystiske pannekakerøra er det også en squash.

Tro det eller ei.

Ta en titt på videoen, så ser du hvordan det gjøres!

 

Erik Hannemann

Pannekaker med havre

Sunne pannekaker som danker ut alle andre oppskrifter.

Til 4 porsjoner:

3 dl havregryn, lettkokte

3 dl sammalt hvete

7 dl melk

1 stk squash

5 stk egg

1 ts salt

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!