Oppskrift med bacon og aubergine

Årets beste baconbit

Hva skjuler seg under baconet...?

Sist oppdatert

Ja, jeg vil gå så langt, faktisk.

Dette er årets beste baconbit. Og for en som har spist relativt godt med bacon (allerede i år) er det rart å se at en kandidat til årets beste baconbit allerede utkrystalliserer seg.

For, så god var denne lille disken.

Sausen (som du ikke kan se)

Vanligvis er jeg ikke noen stor fan av barbequesaus, eller BBQ-saus, som noen skriver. Jeg synes ofte at smakene blir litt USA-harry, litt syntetiske og søte.

Det gjelder altså de du kjøper. Om du vil lage en slik saus selv (ikke vanskelig, akkurat), så har du en oppskrift her. Den er det dog ikke røyksmak på.

Om du liker ferdiglagde sauser er det helt fint å bruke dem.

Og hva er det som skjuler seg under baconet? Jo, det er... *fanfare* ...aubergine!

Nærmere bestemt en skive med aubergine. Og det er denne du pensler med barbequesaus. Og når det er gjort så surrer du rundt noen skiver med bacon. Det holder med to, men du kan bruke tre skiver.

Så bærer det inn i ovnen på omtrent 200 grader i omtrent 12 minutter - til du ser at baconet er ferdig.

Det mirakuløse er da at auberginen også er ferdig. Og, selv om bacon er aldri så godt, så er det faktisk auberginen som overrasker med å spille førstefiolin her.

Resultatet er at auberginen ikke er til å kjenne igjen! Den kompakte grønnsaken forvandles til en silkemyk og fortryllende innsmigrende konsistens. Jeg klarer faktisk ikke la være å tenke på  creme brulee - ja, det er de fornemmelsene som tvinger seg på.

 

Denne kan du servere som en tapas. Og den vil få mye oppmerksomhet.

Ellers kunne jeg godt tenke meg å servere denne sammen med en kul salat, for eksemepel denne brokkolisalaten.

 

Førstemann til prøve! Post gjerne et bilde av ditt resultat på Facebook-siden! Kanskje noen får seg en overraskelse...

Denne saken ble første gang publisert 21/01 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også